Blog

BLUELIGHT / Jurnal subiectiv  / De-ale aeroporturilor…

De-ale aeroporturilor…

E mișto pe aeroport​!
Printre oamenii aceia fancy ce merg in diferite colțuri de lume, unii având chiar afaceri importante de semnat în servietele lor scumpe, apărem si noi, ceilalți!
Cei care călătorim ocazional, la low-cost, iar asta ne dă prilejul să ne fataim importanți prin buticurile scumpe, să strâmbam din nas la parfumurile pe care nu o sa nu le permitem prea curând, să pozam in egalii celor importanți, cu bani multi, de la clasa business!

Și după bălăceală asta in importanță, iată realitatea :

1. Cand te duci pe aeroport încărcată de bijuterii ce vor face să sară în aer aparatele de control, inevitabilul se întâmplă. Iar unul dintre inele, nu scump, dar cu valoare sentimentală, cade nepăsător pe lanțul ce transportă lădițele de pus bunurile personale, iar tu te uiți luuuuung cum merge, se rostogolește și cade după lanțul respectiv, zgomotos. Noroc că a căzut pe mozaicul rece din apropierea polițiștilor de frontieră, iar tu ca o eroina, pornesti in salvarea inelului. Iți dai ghetele jos, te pui curajoasă in patru labe și începi că cauți cu disperare pe sub benzi, mese, inelul buclucaș sub privirile nedumerite și suspicioase ale polițiștilor.

Ce noroc, l-ai găsit, il scuturile te praf, îl studiezi să vezi dacă piatra e sparta, ciobită, te bucuri ca un copil de găsirea lui și devii brusc importantă! Doar suntem pe aeroport, ce naiba!!!
Inutil de spus că nepriceputa ce si-a scăpat bijuteriile pe lanț sunt eu!!!😁

2. OK, ai ținută de la Hermes, ești data cu Joy de la Patou, o geanta eleganta Cardin îți atârnă pe umăr dar… viteza intestinală ( adica diareea tradițional românească) nu alege. Iar eleganța nu ajută prea mult când te chinui să acoperi zgomotele enervante scoase de stomacul, intestinele și fundul tău în WC-ul înghesuit de pe aeroport. Așa se întâmplă când vii de la Bruxelles unde ai fost vegetarian tot anul și te îndoapă bunica-ta cu tobă, caltaboș, salata cu maioneză și nelipsitele sarmale…

3. Te duci la copii în Germania în mod frecvent, așa că ei au avut grija să-ți ia un troler elegant din fibră, rezistent, ușor de transportat. Dar, la naiba, în țară e zăpadă, mizerie, noroi și nu vrei sa nenorocesti frumusețea primită cadou de la copii. Așa că infasori trolerul in ce ai la îndemână prin casă: in pungi negre de plastic, de tip comunist, păstrare prin dulapuri abandonate, multe, fără număr, să fii sigur că nu ajunge mizeria la el. De parcă nu ar fi fost folie de înfășurat la intrarea in aeroport la discretie și indiscreție. Sau măcar o cârpă să-l ștergi!

4. El e la muncă în străinătate de ceva ani, tu acasă cu cei doi copii te cam plictisesti așa că îți faci de lucru pe net cu diverși ce au, ca și tine, timp liber. Doar că el a aflat, așa că a hotărât să vă ia pe toți cu el acolo, de Sărbători, să fiți sub ochiul său vigilent. Până în străinătate unde lumea nu înțelege cearta voastră, este Otopeni, unde toți asista indiferenți la discuții voastre, cuvintele grele ce vi le aruncați, amenințările, mai mult sau mai puțin voalate. Copii mici, până în 5 ani, nu par să fie afectați prea tare de discuția voastră.

5. Oi fi tu pensionară de România, abonată la farmacia inimii Catena, dar fiul tău locuiește în Irlanda! Așa că lași de izbeliște pe Arsinel și Enache și te duci in Irlanda de Sărbători. Doar că n-ar avea nici un haz să te duci așa, pe muteste, fără să plictisești lumea cu poveștile tale. Așa ca, primul venit, primul servit. Și începi să povestești istoria de succes a fiului tău, care e ca mulți alții bine pe meleaguri straine, scoțând din poșeta obosită toate biletele de avion avute, în speranța că îl vei găsi și pe cel de acum! Pentru câteva secunde, o tăcere nervoasă pentru ea, și binecuvântată pentru noi, se așterne! Apoi, bucurie!!!! L-a găsit!!! A găsit biletul pentru noua călătorie spre Irlanda! Uraaaa, va pleca iar noi vom aștepta în liniște să ne vină rândul !

Și toate acestea intr-o banală după-amiază pe Otopeni, cel mai călduros aeroport din Europa!
Călduros la propriu, nu la figurat, căci acolo nu vei primi un zâmbet gratuit, ci doar temperaturi de peste 30 grade.
Români, inclusiv salariații  de la Tarom, sunt o specie serioasă, cu nenumărate problema căreia permanent îi este frig, o trage „corentul” așa că uită sa se bucure și să zâmbească de la atata frig. De preferat să mergeți în tricou pe Otopeni, cu mânecă scurtă dacă se poate!!!

PS: în Berlin, polițiștii de la Vama, nu doar zâmbeau, dar unii chiar dansau printre benzi și bagaje! La urma urmei, doar e ajunul Anului Nou, nu????

No Comments
Post a Comment