Blog

BLUELIGHT / Jurnal subiectiv  / Halloween-ul nostru cel de toate zilele

Halloween-ul nostru cel de toate zilele

În prag de Halloween, pierzând posibilitatea de a scrie în grupul meu de Bloggerite România, stau și cuget că nu vrăjitoarele, vampirii, strigoii sau alte creaturi din alte lumi sunt cu adevărat înfricoșătoare.
Acestea sunt blânde, își fac apariția o dată pe an și trec mai departe în lumea lor.
Cu adevărat înfricoșătoare este lumea asta în care trăim. Așa că, în prag de Halloween, să facem o lista a chestiilor scary de zi cu zi:
1. Nesimțirea fără margini ce a devenit o  stare de fapt a lumii în care trăim și care se revarsă ca lava unui vulcan, mai mult.., și mai mult, tinzând să ne cuprindă pe toți. Nu ține cont de studii, condiție socială,  începe de la cele mai fragede vârste și ajunge chiar la octogenari. Dacă până acum nesimțirea aceasta, în stare pură, aparținea doar anumitor categorii, în general needucate, în ultima perioadă aceasta a căpătat noi valențe, a devenit mai rafinată sub influența proaspetilor parveniți, așa- zișii intelectuali de cartier ce au transformat-o radical.

2. Disperarea din jur ce tinde să fie permanentă. Oamenii se nasc disperați și mor disperați, sunt disperați de la prima oră a dimineții până la miezul nopții când se bagă la culcare. Disperați să-și ia cât mai repede micul dejun și cafeaua, să fie primi la semafor, disperați să treacă în fața prăpăditului ce are o motorizare mai mică, disperați să ajungă la serviciu, disperați să plece de la serviciu, disperați să-și ia copii de la școală și să-i ducă la nesfârșite cursuri ce nu o să-i formeze ca oameni, cel mult ca roboței, disperați să-și facă vile mai mari decat ale vecinilor, disperați să bifeze orice i-ar face mai speciali în fața semenilor.

3. Prostia ce pare să acapareze toate domeniile, este privită ca normalitate și nimeni nu mai ia vreo măsură să fie înlăturată. Vedem zilnic studenți ce nu știu să scrie corect și abia reușesc să exprime o opinie într-o idee simplă; profesori de română ce nu au citit în viață lor Patul lui Procust că are prea multe note de subsol ; ingineri ce au fost corigenți la mate dar au terminat facultatea; politicieni ce reușesc să ne facă de râs de fiecare dată când deschid gură peste hotare. Iar noi acceptăm, facem bancuri și mergem mai departe.

4. Înmulțirea tâmpiților și în viața de zi cu zi, nu doar pe rețelele de socializare,  identificați prin tatuaje stupide ( ex: clasicul șarpe cu gura deschisă, numele primei femei!) ce și-au pus motto-uri la fel de stupide ca și ei. Încearcă să agațe alte nevolnice deși își iubesc familia, postează imagini cu șuncile, burțile, țâțele lăsate ale nevestelor la plajă semn că sunt iubite, prețuite dar și înșelate, imagini intime din așternuturile lor slinoase, copii deformați cărora li se par normale toate astea și abia așteaptă să crească mari și să-i copieze întocmai.

5. Nefericirea celor ce au cel puțin un motiv pe lumea asta să fie fericiți. Au o casă, o familie, un job, o pasiune, un soț atent, chiar și iubitor uneori, sunt sănătoși, au prieteni, părinții le sunt încă în viață, au copii ce se gândesc la ei, dar ei continuă să fie nefericiți!

6. Minciuna practicată de oamenii maturi, responsabili, cu funcții importante. E atât de penibil și de caraghios să vezi manageri de succes practicând cu succes minciuna doar, doar, or mai ciupi și ei ceva întru nefericirea lor.

Acestea ar fi, pe scurt, câteva chestii scary pentru mine .
De bieții moroi, strigoi, morți vii cărora le înfigi un țăruș în inimă, scăpam în miez de noapte, dar cu ceilalți ce ne bântuie zilele, ce putem face????

34 Comments
 • Luca Raluca
  1 noiembrie 2018 at 20:00

  Of, ai evidentiat foarte bine problemele existente la nivelul societatii noastre. Felicitari!

 • Daiana
  1 noiembrie 2018 at 20:08

  Cața dreptate ai. Halloween nu e nici pe departe cel mai înfricoșător lucru, noi suntem în schimb cu adevărat de speriat. 🙁

 • Elena Chedică Mateică
  1 noiembrie 2018 at 22:32

  Păi nu prea ai ce face, un om când este prost și nesimțit, așa va rămâne toată viață.

 • Cristina
  1 noiembrie 2018 at 22:50

  Ca sa raspund la ultima intrebare…din pacate nu prea avem ce face. Eu am inceput (incerc pe zi ce trece) sa merg pe urmatoarea vorba:” daca vrei sa se schimbe ceva in tara asta/lume/etc incepe sa te schimbi intai pe tine”. Nu mai arunca mizerie pe strada, zambeste, fi respectuos etc.(by Las Fierbinti 😂)

 • cudrag.cristina
  2 noiembrie 2018 at 01:30

  Un articol cu o idee interesanta, frumos realizat! Am citit cu interes tot articolul si l-am dat mai departe si altora sa se bucure de el.
  Felicitari Sanda pentru un aticol reusit 🙂

 • Dream big little girl
  2 noiembrie 2018 at 02:52

  ai perfecta dreptate, din pacate! Partea cea mai proasta e ca pe zi ce trece se tot inmultesc si mincinosii si tampitii😕

 • Madalina Oros
  2 noiembrie 2018 at 08:59

  Imi place abordarea ta! Foarte fain scris articolu.

 • coco
  2 noiembrie 2018 at 14:33

  ca bine ai zis! numai ca de societatea in care traim suntem cam toti cate putin raspunzatori… zic si eu!

 • Alexandra
  2 noiembrie 2018 at 14:35

  Bine spus!cu părere de rău cu toții trăim și aplicam negativismul in viața de zi cu zi !😌

 • Alina
  2 noiembrie 2018 at 18:30

  Sincer…cred ca Halloween este ca Valentine;s day. Ceva comercial si atat. Nu sarbatoresc halloween pentru ca nu cred in el. E doar ceva imprumutat si atata.

 • Simona Diaconu
  2 noiembrie 2018 at 20:28

  Mi-a plăcut mult articolul tău, ai pus punctul pe i! Nici cu usturoi, nici cu tămâie nu merge cu specimenele astea!

 • Alina S
  3 noiembrie 2018 at 10:56

  Uuuu:)
  Mi-a plăcut să te citesc

 • Mirela Marin
  3 noiembrie 2018 at 17:26

  Lumea este și va fi mereu plină de tot ce spui, doar că odată cu evoluarea lumii, s-au dezvoltat și au căpătat dimensiuni din ce în ce mai mari. Poate că ar fi nevoie de o lume a strigoilor venită printre noi să ne ”trezească” puțin.

 • Camelia
  3 noiembrie 2018 at 20:27

  Nimic, trecem pe langa ei fara sa-i bagam in seama.Cel putin asa fac eu.

 • Diana Ion
  4 noiembrie 2018 at 08:56

  Din nefericire, sunt cateva aspecte pe care le-am observat si eu la lumea ce ma inconjoara. Nu mai avem timp…trece atat de repede, poate si de asta ne grabim atat de mult. Din nefericire, nu cred ca se mai poate face nimic. Halloweenul a trecut, dar toate aspectele acestea au ramas…si vor ramane…

 • Ioana
  4 noiembrie 2018 at 12:06

  M-a amuzat si totdata ingrijorat acest articol pentru ca desi are tendinta de a fi putin amuzant, pe undeva impartasesc aceleasi idei cu tine referitoare la directia pe care tinde s-o urmeze majoritatea in zilele noastre…

 • NITA DIANA
  4 noiembrie 2018 at 13:33

  Îmi place perspectiva ta de a prezenta lucrurile. Chiar reprezintă un tablou demn de Halloween. Din păcate, această tendință acaparează cam multe zone și le urățește…

 • Gerogiana
  4 noiembrie 2018 at 18:52

  Ce abordare interesanta! Lucrurile enumerate de tine sunt mai scary decat toti strigoii de Halloween 🙁

 • Roxi Ciobanu
  5 noiembrie 2018 at 12:55

  Este prima data cand cineva pune si altfel problema cand vine vorba de halloween. Cred ca nu vom scapa niciodata de uscaciunile din padure. 🙂

 • Catalina Coman
  6 noiembrie 2018 at 00:48

  Cata dreptate ai! Din pacate, cred ca e mai usor sa scapam de strigoi si vampiri, decat de ce ne inconjoara in lumea asta a noastra.

 • Alina Ivan
  6 noiembrie 2018 at 21:53

  Este o chestie de educatie sa te comporti civilizat. Sper, noi ca natie, sa trecem peste perioada asta si sa ajungem in punctul in care sa nu ne mai fie rusine cu anumiti conationali; sa invatam sa ne cerem drepturile si revenim pe calea normalitatii.

Post a Comment