Blog

BLUELIGHT / Jurnal subiectiv  / ANAF și vânătoarea de venituri

ANAF și vânătoarea de venituri

Zilele acestea cea mai dură ramură a ANAF-ului și-a trimis câinii de luptă în teritoriu.

Mașinile ANAF Antifraudă au împânzit șoselele țării și ale județului, pornind la vânătoare de infractori, mari corupți economici, prăduitori ai bugetului. Inspectori spicluți, tobă de carte și articole cu miros penal, și-au suflecat mânecile cămășilor lor fine Bigotti și au pornit hotărâți să-i ia de gulerele lor izinite pe toți cei care sug din sudoarea și munca poporului, așa, ca noi…

Și, cum era și firesc, s-au îndreptat asupra celor care ani de zile au produs găuri bugetului de stat, celor care prin atitudinea lor ostilă au înfrânat dezvoltarea țărișoarei noastre, ne-au împiedicat să avem parte de autostrăzi ca-n occident, trafic fluent în capitală și marile orașe, sistem de sănătate curat, nu murdar…

Ei bine, atenția lor s-a îndreptat asupra lăutarilor, fotografilor, cârciumarilor din România, organizatori de evenimente la căminul cultural din sat, asupra celor care încă mai trăiesc, dar nu se știe din ce, nu le pot fi urmărite veniturile, iar statul se zbate de neliniște metafizică din cauză de necunoaștere ! Căci ei sunt gruparea economică de temut, producătoare de mari găuri în bugetul țării!

Credeți cumva că s-au napustit asupra marilor personalități manelistice, peste care curg bani fără număr…, fără număr…??/ Credeți, cumva, că marile localuri unde se fac evenimente spilcuite și se spală bani la greu au făcut obiectul atenției lor??/ Credeți, cumva, că au avut inspectori cu „organe” suficient de mari încât să ia la întrebări pe mahării din spatele acestora??? Nici pomeneală de așa ceva!

Au început, așa cum este și firesc și cum stă bine unei instituții de temut, cu cei care cântă prin restaurante obscure, pe la nunți modeste, pe la colțul străzii, la Gara de Nord sau la gura de metrou, cu localuri de cartier neprotejate politic la nivel înalt.

Au început, așa cum este și firesc și cum stă bine unei instituții de temut, cu adrese trimise celor de curând căsătoriți, să vina și să scuipe tot: unde au făcut nunta, cine le-a cântat, cine i-a fotografiat, candy-bar-ul ce firmă l-a adus, baloanele și porumbeii cui au aparținut.. dar covorul roșu de la intrare al cui era, au avut factură pe el???  În caz de neprezentare, să-și înceapă viața conjugală cu o amenda de la statul ce-i păstorește, ca suvenir de nuntă!

Pentru că, vedeți și voi, este o palmă pe obrazul fîn al societății românești, curată și inocentă ca un crin, o astfel de practică!  Faci nuntă, îți începi viața de familie fără să te gândești la binele statului, la cum poți tu ajuta societatea, fără să ai în minte cuvintele lui Kennedy-  Nu întreba ce poate face țara pentru ține, intreabă ce poți face tu pentru tară.

Nu-i vorba, că la acțiunile pline de zel ale ANAF-ului, contribuie cu propriile forțe și burți revărsate peste curea și organele nădușite ale poliției locale. Chiar ieri un reprezentant forte al acestora, s-a ocupat de un puști la vreo 14, 15 ani, plin de inițiativă, ce cântă la chitară și încerca să valorifice niște baloane colorate agățate de ghidonul propriei biciclete. Iar colegii de birou mi-au șoptit că, luați în vizor, sunt și luptătorii ninja veniți din Asia, deghizați în băbuțe, ce vând la colț de stradă și în apropiere de piețe mărar, pătrunjel, o felie de brânză, niște flori de grădină obosite și câte și mai câte chestii interzise!

E normal să nu permiți asemenea derapaje! Nu astfel de găinarii reprezintă poporul român, ori te apuci serios de furat, ori o lași baltă și îi lași pe alții să o facă la modul profesionist.

Căci așa înflorește evaziunea: de la bătrânica din colț ce se chinuie să vândă verdețuri și câteva ouă, de la vioristul bătrân ce cântă cu tupeu în gura de metro, de la copiii aceștia și ghitarele lor revoltate ce-și imaginează că economia de piață chiar este o mare piață pe care poate pătrunde orice novice!!!

Așa că, dacă vreți să știți mai multe despre această operațiune, dați căutare pe site-ul celor de la ANAF, veți găsi pe prima pagină, tronând plin de mândrie procesul de selecție a persoanelor cu venituri mari care prezintă risc fiscal. Sună pompos, nu??? Și pe mine m-a umflat râsul!

Procedura este frumos prezentată,  pas cu pas, cu explicații pertinente și imagini adecvate, se pornește de la 14 365 236 persoane cu venituri impozabile, se rețin 295 253 în eșantionul semnificativ supus analizei de risc, din care 7879 pentru verificări amănunțite, în gardul sau gradul 3 de risc găsindu-se aceste persoane cu venituri volatile, mai volatile chiar decât veniturile nejustificate ale parlamentărilor români! În acest grad 3 se încadrează aceste personaje periculoase,  deghizate în vânzători de pătrunjel, cântăreți ambulanți, copii cu idei… Căci niciodată nu poți știi ce se ascunde sub fustele unei bătrâne de la țară, după bicicletă unui puștan sau în tocul unei viori!

Pentru această operațiune amplă, s-au alocat 100 de posturi de inspectori fiscali intransigenți ca Robespierre, incoruptibili precum Clint Eastwood, scrufuloși la datorie ca Ghiță Pristanda, iar rezultatele, în mod sigur, nu vor întârzia să apară!

Și eu am aflat aceste cifre și informații căutând un prăpădit de cont IBAN în care să plătesc o amendă de rovigneta returnată după o plată eronată într-un cont perfect corect din punctul meu de vedere, dar nu și al ANAF-ului, cont pe care nu l-am găsit, deși căutările s-au făcut la mai multe mâini și de mai multe capete!

În mod sigur voi primi și o decizie de impunere de la ei, dar părăsesc site-ul ANAF mai informată, mai uscată, mai curată, mai încrezătoare în bugetul acestei țări, în perspectiva ei măreață de viitor, convinsă că pensia mea mă așteaptă acolo, la loc călduț și nu se va volatiliza, așa cum șoptesc răutăcioșii pe la colțuri de bloguri și articole!

Căci, iată, inspectorii ANAF veghează precum FNI pe vremuri!

No Comments
Post a Comment